Referitor la articolul apărut în Ziarul „Monitorul de Botoșani” din 06.02.2014 intitulat „Case scumpite de interesele notarilor”, ce îi are ca autori pe Madalina Ursuleanu și Daniel Arim, dorim să facem următoarele precizări:

Ne exprimăm regretul că autorii articolului nu au luat legătura cu reprezentanții Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România sau ai Camerelor Notarilor Publici pentru a obține informații corecte și pertinente referitoare la tema articolului în discuție.

Precizăm că, potrivit dispoziţiilor art. 771 alin.(5) din Codului fiscal, “Camerele Notarilor Publici vor actualiza cel putin o data pe an expertizele privind valoarea de circulatie a bunurilor imobile, care vor fi comunicate la directiile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice”.

Realizarea efectiva a expertizelor este însă efectuată de expertii evaluatori, membri ANEVAR si nu de notarii publici sau de Camerele Notarilor Publici, acestea din urma lansand doar comanda pentru expertize si platind factura pentru executarea lor.

Referitor la actualizarea expertizelor pentru anul 2014, vă informam ca aceasta a fost deja efectuata de expertii evaluatori, la solicitarea Camerelor Notarilor Publici. 

Precizăm că actualizarea expertizelor reprezintă o obligație legală (prevăzută de Codul fiscal) a instituției notarului public și nu un drept, așa încât Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România ar accepta în orice moment derobarea de această sarcină.

În încheiere ne manifestăm încă o dată disponibilitatea de a dialoga cu reprezentanții mass media în orice moment și de a purta un dialog concret cu informații reale pentru presă, în beneficiul cititorilor.

 

Biroul de Presă 

al Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România

 

Comunicat Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top