Cel puţin câte un notar şi un avocat din Republica Moldova au ridicat anul trecut mai mult de un milion de lei sau circa 4.300 de lei pe zi. Deputaţii se gândesc să le plafoneze veniturile, la fel ca şi în cazul executorilor judecătoreşti

Dintre toţi practicienii de aşa-zise profesii liberale (avocaţi, notari, executori judecătoreşti, mediatori, contabili, administratorii de insolvalitate), notarii, executorii şi avocaţii se numără printre cei care încasează cele mai mari venituri, chiar şi de opt-zece ori mai mari decât un ministru şi de trei-patru ori decât cei mai bine plătiţi patroni de firme.

Cifrele exacte ale tuturor nu pot fi aflate, pentru că nu sunt obligaţi să le declare. Unele date pot fi culese însă din declaraţiile de venit şi proprietate ale soţilor lor care sunt politicieni, funcţionari sau judecători.

SOŢUL JUDECĂTOR,  SOŢIA NOTAR Astfel, din datele deschise, aflăm că notarul cu veniturile cele mai mari din Republica Moldova a încasat anul trecut 1,094 milioane de lei. Un calcul matematic simplu ne arată că în cele opt ore de muncă pe zi respectivul notar din Chişinău ar câştiga, în medie, 540 de lei pe oră. Aproximativ la aceeaşi sumă se ridică şi pensia minimă, dar pe o lună, nu pe o oră. Având în vedere că notarii nu muncesc opt ore pe zi, este posibil ca media veniturilor pe ora de muncă să fie mai mare.

Citeste intregul articol pe adevarul.md

sursa: adevarul.md
 

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top